Gammeldags æblekage
Gammeldags æblekage
10 æbler
1 vaniljestang
1/2 dl vand
ca. 100 g sukker
Skræl æblerne og skær i både.
Kom dem i en gryde sammen med lidt vand. Tilsæt kornene fra vaniljestangen og lad selve stangen koge med.
Kog op. Lad æblerne koge, til de begynder at blive til grød.
Tilsæt til sidst sukkeret. Mængden kan afhænge af, om du har brugt søde eller sure æbler.
Stil æblerne på køl
Kanel
Makroner
Når æblerne er kølet ned, kan du anrette æblekagen.
Kom grød i bunden og drys med en smule kanel. Knus makronerne og læg et lag ovenpå.
Kom grød ovenpå igen, drys med kanel og makroner på toppen.
4 dl fløde
Pisk fløden stiv og fordel på toppen af kagen.
Jeg pyntede med tørret passionsfrugt og lidt revet chokolade.
Har du ikke glemt noget? Din dejlige kæreste havde plukket, skrællet og kogt æblerne. Meget vigtig detalje!! 🙂