Blåbær/nektarin salat

Nespresso dessert


I søndags dystede jeg i en dessert-konkurrence på Kokkedal Slot.

Nespresso havde inviteret, så det eneste krav var, at desserten indeholdt kaffe.

Så jeg har brugt en hel del tid på at teste, smage og drikke en fandens masse go’ kaffe på det seneste 🙂
Ikke dårlig udfordring.

Mit bidrag blev denne chokoladekage med mascarponemousse – begge dele inkl. kaffe.

Selvom der er mange dele, kan det hele laves i god tid.


Chokoladekage med kaffe-mascarponemousse og chokoladetop

Hertil saltkaramel og karamelliseret chokolade

Til 4 personer

Karamelliseret hvid chokolade:

100 g hvid chokolade
Hak chokoladen groft. Smelt chokoladen på en pande ved middel varme, mens du rører.
Det begynder at klumpe. Tag af varmen efter ca. 5 minutter og fordel på bagepapir. Køl af og hak i små stykker.

Brownie:

150 g smør
100 g mørk chokolade
40 ml kaffe
Smelt smør og chokolade i en skål. Tilsæt kaffe.

175 g sukker
2 æg
120 g mel
Rør sukker og æg i chokoladen.
Vend melet i og hæld dejen i en 24×24 cm form.
Bages ved 175 grader varmluft i 35 minutter.


Kaffe-mascarponemousse:

250 g mascarpone
50 g flormelis
1 vaniljes
tang
Bland mascarpone, flormelis og kornene fra vaniljestangen sammen.

2,5 dl fløde
20 ml kaffe
Pisk fløden til flødeskum.
Vend kold kaffe og flødeskum i mascarponen.

Chokoladetop:

30 g mørk chokolade
Smelt chokoladen. Pensl eller brug en kniv til at lave mønster på et stykke plastik. Stil på køl til det er stivnet.

150 g hvid chokolade
Temperer chokoladen.
Fordel over den mørke chokolade. Stil på køl.

Saltkaramel:

80 g sukker
30 g smør
Smelt sukker i en gryde. Tag af varmen og rør smør i.

1,5 dl fløde
1/4 tsk salt
Varm samtidig fløden op til kogepunktet i en gryde.
Rør fløden i sukkeret – lidt af gangen.
Tilsæt salt. Stil på køl.

Sukker-splash:

Isomalt
Smelt sukkeret i en gryde og hæld over en metalske, så det stivner.

Anretning:

12 stk. Ananas kirsebær
Frysetørret hindbær
Spiseligt guldstøv

Læg en klat saltkaramel på tallerkenen og spred den med en ske.
Skær 3×8 cm stykker af chokoladekagen.
Brug en sprøjtepose til at sætte mascarpone-klatter på kagen.
Skær 3×8 cm stykker af chokoladetoppen og læg den øverst.
Stil kagen på saltkaramellen.

Drys med karamelliseret hvid chokolade, frysetørret hindbær og guldstøv på karamellen.

Placér 3 ‘sukker-splash’ rundt om og kom et ananas kirsebær i.


Øj – et pænt slot.  Mere idyllisk sted finder man næppe.


Folk havde virkelig gjort noget ud af det.
Der blev lavet sådan nogle fine desserter.


Bloggere in action:


1 kommentar

  • Maiken Charlotte

    Hej Michela … Lækker opskrift – den må jeg da snart afprøve 🙂 Jeg er stor fan af Nespresso og har selv en maskine fra samme, som bruges flittigt 🙂 God søndag! Kh Maiken

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blåbær/nektarin salat