Ris a la mande is

Æbleskiver

 photo AEligBLESKIVER-1_zps31458cc2.jpg

Æblerne er bare skiftet ud med chokolade og skumfiduser. Godt bytte, ik?

Så kan Karen Wolf godt pakke sammen. For de her smager bare 1000 gange bedre.

Er du blevet klar til jul?
Jeg glæder mig simpelthen så meget. Ih altså – hele 2 dage endnu.
Heldigvis skal dagene gå med besøg hos venner og familie, så mon ikke de forsvinder hurtigt alligevel.

Jeg mangler stadig at købe de sidste småting. Pakkelegsgaver og den slags.
Men jeg var åbenbart ikke den eneste, som havde fået den idé at køre i Bilka i går.
Jeg kørte ind på parkeringspladsen og tænkte “No fucking way” – lad mig komme ud. Det tog så 20 minutter at komme ud fra parkeringspladsen igen. Jøsses!

Har du nogle gode idéer til pakkelegsgaver? Vi har planer om at lave et par stykker, hvor der bare ligger en seddel i en kasse med teksten “Nitte”. Det kunne jeg godt se det sjove i.

Vi har også før købt et gavekort hos en pølsebod – så får man bare sådan en æske og udenpå er skrevet “Gavekort til 2 hotdogs” eller lignende. Det var også sjovt. Jeg må ligge hovedet i blød.. 🙂

Anyways – hvis du har planer om æbleskive-hygge her i juleferien, så anbefaler jeg stærkt (fra nu af) at lave dine egne. Jeg vidste slet ikke, at der var så stor forskel i smagen.. Det er der.

 photo AEligBLESKIVER-2_zpsc9ac59f4.jpg

Ca. 30 stk

3 æggehvider
Del æggene i blommer og hvider og pisk æggehviderne stive

2 æggeblommer
3 spsk sukker
Pisk blommer og sukker til en luftig creme

2,5 dl kærnemælk
2 dl piskefløde
Mælk og fløde røres i æggeblommerne

2 tsk bagepulver
250 g hvedemel
Bagepulver og mel blandes sammen og røres i æggeblommerne

Til sidst vendes æggehviderne i.

Varm en æbleskivepande op. Kom en lille smule smør/margarine i bunden og kom dejen i.
Hæld ikke helt op til kanten. Prop 2 små skumfiduser og 1 stykke chokolade ind i midten.
Når æbleskiven kan slippe, drejes den 90 grader, så den står op højkant. Herefter vendes den helt om.

 photo AEligBLESKIVER-3_zps0a83b104.jpg

3 pas-på’er:
Pas på, de ikke får for meget – de smager bedre, når de er lyse.
Pas på du ikke fylder for meget dej i panden.
Pas på du ikke kommer til at spise dem alle sammen, mens du laver dem.

Og 1 enkelt tip:
Brug en spiseske og gaffel til at vende dem med – men brug en hel ren ske til at lægge dem over på en tallerken, når de er færdige – ellers har du dej overalt på dem som er færdige.

ÆBLESKIVERSe selv, de forsvinder ret hurtigt

 photo AEligBLESKIVER-4_zps765798c8.jpg

Server med lidt flormelis.

Du kan købe mini-skumfiduser i Søstrene Grene.
Og hvis du bruger de der plader med kogechokolade, så passer sådan en 1×1 cm firkant fint.

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ris a la mande is